Az elektromos buszok abroncsainak általában nagy össztömeggel kell megbirkózniuk az akkumulátorok tetemes súlya miatt, emellett gyors nyomatékátvitelnek vannak kitéve, mert az elektromotorok maximális forgatónyomatéka már kis sebességnél is megmutatkozik.

A német technológiai vállalat, a Continental bemutatta legújabb gumiabroncs-nyomás ellenőrző rendszerekhez (TPMS) fejlesztett univerzális szerviz eszközét.

Az időjárás, az útviszonyok, a vezetési stílus különböző abroncs használatát indokolhatja. Lényeg, hogy a biztonság érdekében télre olyan abroncsot válasszunk, amely rendelkezik téli minősítéssel.

2018. 09. 25-én megjelent a várva várt 2018/19-es téli ADAC teszt.

Az ADAC - számos más európai fogyasztói szervezet részvételével - jól meghatározott módszerekkel végzi a széleskörű minősítési eljárást. Egy gumiabroncs menettulajdonságait száraz, nedves, havas és jeges útviszonyok mellett csak kiterjedt tesztekkel lehet meghatározni.

Lássuk hogyan alakulnak az idei év téli gumi teszteredményei!

A mai modern gumiabroncsok alkotóelemei különböző összetételben többféle összetevőt tartalmaznak, legnagyobb százalékban kaucsukot. A kaucsuk mellett a többi fontos összetevő a korom, a szilika, szén kréta, és egyéb titkos lágyító-, merevítő- és töltőanyagok.

Nemsokára kezdődik az iskola, közeledik az ősz, amely nem csak a hűvös időt, de a téli gumiabroncs szezont is hamarosan meghozza. A nagy abroncsgyártókat, a BHPgumit és Olvasóit ez nem érheti váratlanul, hiszen mi már elkezdtük az előkészületeket.

Egy 2010-es vizsgálat sokkoló eredménye: az alacsony guminyomás miatt az autósok évente 2 milliárd liternyi üzemanyagot pazarolnak el Európa-szerte, 4,8 millió tonna széndioxiddal szennyezik a levegőt feleslegesen, és 12,2 millió gumiabroncsot koptatnak el idő előtt.

A Hankook Tire 1941 óta végzi tevékenységét a gumiabroncs gyártás területén. Eredeti neve a Chosun Tire Company volt és 1968-ban vette fel Hankook Tire Manufacture nevet.

ANDROID applikáció

Rendeljen applikációból, gyorsan, egyszerűen. Váltóméret kalkulátor, gyári méretek. Eszközök: SAMSUNG, HUAWEI, SONY és további ANDROID alapú eszközök.

Android applikáció letöltés: Google Plya ikon

 

iOS applikáció

Rendeljen applikációból, gyorsan, egyszerűen. Váltóméret kalkulátor, gyári méretek. Apple iPhone és iPAD eszközökre.

iOS applikáció letöltés: AppStore ikon

Az abroncsnyomás-ellenőrző rendszer egy, az autóba a gyártó által integrált rendszer, amely folyamatosan monitorozza a jármű kerekeiben lévő légnyomást. Magyarországon 2014. november 1-től kizárólag abroncsnyomás ellenőrző rendszerrel (TPMS) felszerelt személyautókat lehet regisztrálni.