A Hankook részt vesz a blokklánc alapú természetes gumi nyomonkövethetőségi és fenntarthatósági projektjében

A PROJECT TREE az első kísérlet a természetes gumi nyomonkövethetőségére blokklánc segítségével.

Tíz éves a Magyar Gumiabroncs Szövetség

A Magyar Gumiabroncs Szövetséget (angolul Hungarian Tire Association, röviden HTA) az akkori Fővárosi Bíróság 10 éve jegyezte be.

A Bridgestone és a Michelin együtt lép fel a környezethatékony termelés érdekében

Forradalmi radarok a Continentaltól

A „Mobilitás. Már 150 éve dobog a szívünk érte!” szlogen alatt a Continental egy fenntartható és hálózatba kapcsolt mobilitással foglalkozó technológiai vállalatként jelenik meg a 19. Sanghaji Nemzetközi Autóipari Kiállításon.

Davanti gumiabroncsokon gurulnak az Országos Mentőszolgálat autói

A jelenlegi járványhelyzetben kiemelten fontosnak tartjuk, hogy lehetőségeikhez mérten a vállalatok hozzájáruljanak az országos vagy helyi közösségek szociális és egészségügyi támogatásához, segítsék őket törekvéseikben.

Bridgestone Blizzak LM005, kategóriaelső gumiabroncs az ADAC idei téli gumi tesztjén
Húszezer gépjárművezető véleménye alapján tervezve

A Blizzak LM005 a vizsgált 15 garnitúra személyautó-abroncs közül a legmagasabb pontszámot (2,0) kapta a német autóklub szakértőitől.

A globális COVID-19, köznevén koronavírus járvány egyre súlyosabb, a társadalomra és a gazdaságra gyakorolt hatása nem hasonlít semmilyen korábban tapasztalt eseményhez.

Németországban kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a sofőrök tisztában legyenek azzal, hogy milyen gyorsan mehetnek a téli és a négyévszakos abroncsokon. Mindennek azért van jelentősége, mert a német autópályákon jelenleg nincs érvényben általános sebességkorlátozás, a 130 km/óra csak ajánlott értéknek tekinthető.

A Continental motorabroncs üzletága a 2020-as évet számos újdonsággal kezdi meg. Összesen hat új gumiabroncs típussal frissül a kínálat, de lesz olyan abroncs is, amelytől el kell búcsúzni.

Az Apollo Tyres a világ hetedik legnagyobb gumiabroncs gyártó vállalata. 1972-ben alapították Indiában. A cég jelenleg négy indiai, egy holland és egy magyar gyártóegységgel rendelkezik. 2017 áprilisában nyitotta meg kapuit a magyarországi, gyöngyöshalászi leányvállalat és azóta folyamatos a termelés.