Forradalmi radarok a Continentaltól

A „Mobilitás. Már 150 éve dobog a szívünk érte!” szlogen alatt a Continental egy fenntartható és hálózatba kapcsolt mobilitással foglalkozó technológiai vállalatként jelenik meg a 19. Sanghaji Nemzetközi Autóipari Kiállításon.

Davanti gumiabroncsokon gurulnak az Országos Mentőszolgálat autói

A jelenlegi járványhelyzetben kiemelten fontosnak tartjuk, hogy lehetőségeikhez mérten a vállalatok hozzájáruljanak az országos vagy helyi közösségek szociális és egészségügyi támogatásához, segítsék őket törekvéseikben.

Bridgestone Blizzak LM005, kategóriaelső gumiabroncs az ADAC idei téli gumi tesztjén
Húszezer gépjárművezető véleménye alapján tervezve

A Blizzak LM005 a vizsgált 15 garnitúra személyautó-abroncs közül a legmagasabb pontszámot (2,0) kapta a német autóklub szakértőitől.

A globális COVID-19, köznevén koronavírus járvány egyre súlyosabb, a társadalomra és a gazdaságra gyakorolt hatása nem hasonlít semmilyen korábban tapasztalt eseményhez.

Németországban kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a sofőrök tisztában legyenek azzal, hogy milyen gyorsan mehetnek a téli és a négyévszakos abroncsokon. Mindennek azért van jelentősége, mert a német autópályákon jelenleg nincs érvényben általános sebességkorlátozás, a 130 km/óra csak ajánlott értéknek tekinthető.

A Continental motorabroncs üzletága a 2020-as évet számos újdonsággal kezdi meg. Összesen hat új gumiabroncs típussal frissül a kínálat, de lesz olyan abroncs is, amelytől el kell búcsúzni.

Az Apollo Tyres a világ hetedik legnagyobb gumiabroncs gyártó vállalata. 1972-ben alapították Indiában. A cég jelenleg négy indiai, egy holland és egy magyar gyártóegységgel rendelkezik. 2017 áprilisában nyitotta meg kapuit a magyarországi, gyöngyöshalászi leányvállalat és azóta folyamatos a termelés.

A DAF Truck NV egy holland teherautó-gyártó cég, amelynek székhelye és anyavállalata Eindhovenben van. A vállalat 90 éves múltra tekint vissza, jogelődjét 1928-ban alapították. A második világháború során teherautókat, pótkocsikat és buszokat gyártott, az első kamion modelljük a DAF A30 volt .

A Bridgestone Corporation-t, a világ piacvezető gumiabroncs és gumitermék vállalatát, 1931-ben alapította Shojiro Ishibashi. A cég megörökölte alapítója nevét: az „ishi” japánul „követ” jelent, míg a „bashi” japán jelentése „híd”. Bridgestone küldetése a cég alapítása óta változatlan: „Kimagasló minőséggel szolgálni a társadalmat”.

A 2018-as év nagy fordulattal kezdődik a Toyo Tires számára, ugyanis a Nemzetközi Atlétikai Szövetség partnerei lesznek.