Az Apollo Tyres a világ hetedik legnagyobb gumiabroncs gyártó vállalata. 1972-ben alapították Indiában. A cég jelenleg négy indiai, egy holland és egy magyar gyártóegységgel rendelkezik. 2017 áprilisában nyitotta meg kapuit a magyarországi, gyöngyöshalászi leányvállalat és azóta folyamatos a termelés.

A DAF Truck NV egy holland teherautó-gyártó cég, amelynek székhelye és anyavállalata Eindhovenben van. A vállalat 90 éves múltra tekint vissza, jogelődjét 1928-ban alapították. A második világháború során teherautókat, pótkocsikat és buszokat gyártott, az első kamion modelljük a DAF A30 volt .

A Bridgestone Corporation-t, a világ piacvezető gumiabroncs és gumitermék vállalatát, 1931-ben alapította Shojiro Ishibashi. A cég megörökölte alapítója nevét: az „ishi” japánul „követ” jelent, míg a „bashi” japán jelentése „híd”. Bridgestone küldetése a cég alapítása óta változatlan: „Kimagasló minőséggel szolgálni a társadalmat”.

A 2018-as év nagy fordulattal kezdődik a Toyo Tires számára, ugyanis a Nemzetközi Atlétikai Szövetség partnerei lesznek.

Január végén ért véget az idei Dakar-rali, amely hagyományosan rendkívüli presztízzsel bír mind a versenyzők, mind az autógyártók számára. A 2018-as Dakar-rali volt a verseny történetének harminckilencedik megmérettetése, egyúttal a tizedik, melyet Dél-Amerikában tartottak. A teherautók-kamionok mezőnyében az erőpróba igencsak kiélezett, hiszen ezek a járművek munkaeszköznek tekinthetők, így úttalan utakon is helyt kell állniuk. Acélos, strapabíró, masszív járművek rúghatnak csak labdába, épp olyanok, amilyenek a Csepel teherautók voltak annak idején.

A Shandong Linglong Tire Co. Ltd. (Linglong gumiabroncsgyártó) egy kínai gumiabroncsgyártó vállalkozás, amely 1975-ben nyitotta meg kapuit. A cég az ötödik legnagyobb kínai gumiabroncsgyártó vállalat, érdekeltségei és leányvállalatai vannak Zhaoyuanban, Dezhouban, Liuzhouban és Thaiföldön. Elsősorban személygépkocsi, kisteher és nagyteher (busz) gumiabroncsok gyártására specializálódtak.

Bizonyára sokakat foglalkoztat a kérdés a gumis szakmában, hogy kik uralják a gumiabroncs- ipar hazai, európai, sőt akár világi piacát?! Továbbá, hogy hogyan alakultak az elmúlt évek értékesítési statisztikái, melyekből egyértelmű képet kaphatunk a fogyasztói igényekről, vásárlási szokásokról és persze a jelenlegi piaci versenyről is.

Akinek volt Škodája, az többnyire kellemes nosztalgiával gondol vissza rá, akinek meg nem, annak mindörökre az alulmotorizált, instabil úttartású, és az állandó túlmelegedés határán evickélő csehszlovák autó szinonimája marad. De milyen tapasztalatai vannak Petrának, aki mindezt ki is próbálhatta az Oszkár telekocsi jóvoltából?

„ ...a Michelin éttermi kalauz-ahogy a leszerelhető gumiabroncs-az új évszázaddal érkezik, és látni fogja még az új évezredet is. ” – Mottó. (Guide Michelin 1900.)

Avagy hogyan növelheti abroncsai élettartalmát

Pár apró figyelmességgel és néhány ráfordított negyed órával lényegesen növelhető az abroncsok élettartama és tovább őrizheti meg őket eredeti állapotukban.