Az Apollo Tyres a világ hetedik legnagyobb gumiabroncs gyártó vállalata. 1972-ben alapították Indiában. A cég jelenleg négy indiai, egy holland és egy magyar gyártóegységgel rendelkezik. 2017 áprilisában nyitotta meg kapuit a magyarországi, gyöngyöshalászi leányvállalat és azóta folyamatos a termelés.

A vállalat az abroncs gyártáson kívül fokozott hangsúlyt fektet hazánkban a társadalmi szerepvállalásra.
A Magyar Vöröskereszttel közösen rendszeres véradást szerveznek, amelyen elsősorban az Apollo Tyres munkatársai vesznek részt. A legutóbbi, negyedik alkalommal május 29-én félszáz dolgozó adott vért.

511178

Az akciót most is a Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezetével közösen bonyolították le. A Vöröskeresztnél elmondták, kifejezetten örülnek annak, hogy ilyen gyakran együtt dolgozhatnak a gyöngyöshalászi gyárral. Az Apollo emellett arra is figyelmet fordít, hogy a munkavállalók a kapcsolódó laborvizsgálatok eredményeit zárt borítékban megkaphassák, megismerhessék, és ezzel tehetnek a saját egészségük megőrzéséért is.
Az Apollo Tryes az egészségügy más területeit támogatva szoros együttműködést alakított ki a gyöngyösi Bugát Pál Kórházzal. A gyermekosztályon fekvő, illetve oda kezelésre, vizsgálatra érkező gyermekek számára korábban játszószobát alakítottak ki, és azóta is folyamatosan gondoskodnak az ott található eszközök bővítéséről, illetve az elhasználódott kellékek cseréjéről. A játszószoba felszerelése mellett arra is volt példa, hogy az Apollo önkéntesei a diagnosztikai épület folyosóját festették ki.

jatszoszobat alakitottak ki az apollo tyres tamogatasaval0 0 540

A BHPguminál kimagasló figyelmet fordítunk a hazai gumiabroncs gyártók átfogó bemutatására, így a témával kapcsolatban felkerestük az Apollo Tyres magyarországi PR-igazgatóját, Tengelits Andrást.  

 • BHP: A társadalmi felelősségvállalás keretein belül az egészségügyi kezdeményezések támogatásán kívül milyen hozzájárulásokat vállal még a cég?
 • T.A. Apollo Tyres: Az Apollo Tyres kiemelt figyelmet fordít a helyi közösségek támogatására. 2015 októberétől kezdődően a cég Magyarországon is hűen képviseli anyavállalatának alapvető értékeit. Ezekkel összhangban, az Apollo Tyres ’Care for Society’ programjának keretében a cég olyan kezdeményezésbe fogott, amely a helyi közösséget segíti és növeli a helyi szolgáltatások színvonalát. A cég a gyöngyöshalászi óvoda korszerűsítését támogatta: az adománnyal a környékbeliek étkeztetéséhez és az óvodások fejlesztéséhez járultak hozzá. Továbbá 2016 májusában az Apollo támogatásával régen legelőnek használt, de mára teljesen elvadult területeket tisztítattott ki a Bükki Nemzeti Parkban Parád közelében, a Mátrában. Egy-egy ilyen tájegységen az eredeti állapotok visszaállítása több éven átívelő munka, melynek hatásosságát egészen különleges módon, az ott élő pókok számlálásával vizsgálják.
 • BHP: Meséljen kérem a gyöngyösi Bugat Pál Kórház gyerkmekosztályával kapcsolatos együttműködésről!
 • T.A. Apollo Tyres: Az Apollo Tyres és a Bugát Pál Kórház gyermekosztályának együttműködése a következő elemekből épül fel:
 1. 2016 májusától játékokat lehet kölcsönözni a kórházban tartózkodás idejére a gyöngyösi Bugát Pál Kórház gyermekgyógyászatán. Az új szolgáltatással együtt egy játszószobát is kialakítottak az intézményben. A játszószoba kialakítását és a játékok beszerzését az Apollo Tyres támogatta.
 2. 2016 augusztusában megújult a gyöngyösi Bugát Pál Kórház Diagnosztikai épületének földszintje. A festésben az Apollo Tyres munkatársai segítettek. Összesen 50 liter festéket és tucatnyi ecsetet használtak fel.
  apollofestes2
 1. 2017 decemberében könyvekkel, kifestőkkel, színes ceruzákkal, krétákkal és készségfejlesztő játékokkal gazdagodott karácsonyra a gyöngyösi Bugát Pál Kórház játszószobája. Az Apollo Tyres folyamatosan gondoskodik az ott található eszközök bővítéséről, illetve az elhasználódott kellékek cseréjéről.

 • BHP: A gyermekkórház támogatása mellett milyen egészségügyi kezdeményezéseket támogat még az Apollo-Vredestein vállalat?
 • T.A. Apollo Tyres: 2017 novemberében az abroncsgyártó cég futballválogatottja az ötödik alkalommal megrendezett Cégek Sportrangadóján játszott az égési sérült gyermekek kórtermének klimatizálásáért. A 2017-es évben a miskolci Gyermekkórház Regionális Égési Centrumának segítéséért folytak a játszmák a kispályás futball és kosárlabda mérkőzéseken. Az Apollo Tyres focikupa győztes válogatott csapata labdarúgás kategóriában indult a sportrangadón a beteg gyermekek támogatásáért. A cél az osztály klímaberendezésére szükséges összeg összegyűjtése volt, amelyet sikerült megvalósítani. Az adományokból 5 klímaberendezést vásároltak. A magyar Gyermekmentő Alapítvány autói minden szezonban egy teljes abroncsszettet koptatnak el, ezért döntött úgy az Apollo Vredestein, hogy minden autóra biztosítanak egy-egy téli és nyári garnitúrát, immár több évre visszamenőleg. Évente átlagosan közel háromezer esethez riasztják a Magyar Gyermekmentő Alapítvány mentőorvosi autóit. Leggyakrabban otthon, a lakásban történnek véletlen balesetek, ezek közül minden tizedik esetben közvetlen életveszélyt kell elhárítani. A kisgyermek élete ilyenkor azon múlik, hogy időben érkezik-e a szakszerű segítség.

Láthatjuk tehát, hogy az Apollo Tyres nem csak az abroncsgyártás, de a jótékonyság terén is kimagasló teljesítményt nyújt Magyarországon. A BHPgumi-nál a továbbiakban is figyelemmel kísérjük a vállalat működését, hogy minden újdonságról azonnal, első kézből számolhassunk be Olvasóinknak.

A legjobb minőségű Apollo-Vredestein gumiabroncsok a BHPgumi kínálatából:

https://bhpgumi.hu/autogumi/nyari-gumi/apollo-nyarigumi/

https://bhpgumi.hu/autogumi/nyari-gumi/vredestein-nyarigumi/