A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. 2006-ban kezdte meg működését és napjainkra Magyarország egyik legnagyobb abroncsgyárává vált.

Alapítása óta a vállalat munkavállalóinak száma több mint kétszeresére emelkedett: míg 2008-ban 361 munkavállalóval kezdődött meg a termelés, addig mostanra már közel 1100-en dolgoznak a világhírű márkával fémjelzett abroncs gyártásán.

2017-ben kimagaslóan sikeres üzleti évet zárt a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft.. A tavalyi évben 47%-kal, azaz 53,1 milliárd forinttal növelték árbevéltelüket. A számottevő növekedés hátterében a cég által megvalósított kapacitásbővítés és technológiafejlesztés áll, amely során az abroncsgyártó magyarországi képviselete 2017-ben 3,6 millió darab abroncsra növelte gyártókapacitását.

uzlet

Csúcsteljesítmény rekord beruházással

A vállalat Magyarországon 10 éves múltra tekint vissza, mely során meghatározó szerepet töltött be a tavalyi, 2017-es év. A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. befejezte azt 85 milliárd forint értékű beruházással, 2013-ban elindított nagyszabású kapacitásbővítési programot, amelynek keretében háromszorosára, 144.400 m2-re növelte tatabányai gyárának alapterületét. Az új gyártócsarnokba telepített digitális gyártástechnológia révén a kezdeti 1,8 millió darabról, 2017 végére 3,6 millió darabra növelte gyártókapacitását, amelyet 2020-ig 7,2 millió darabra futtat majd fel. Ezzel a fejlesztéssel együtt a cég eddig összesen 150 milliárd forintot invesztált hazai gyártóbázisába, amely így a Bridgestone Corporation legfiatalabb és legmodernebb európai gyárává vált.

uzlet 01

Szeretik az európai autósok a tatabányai Bridgestone gumiabroncsokat

A nagyszabású kibővítésen átesett Bridgestone abroncsgyár elsősorban továbbra is prémium autómárkákra szánt, nagy sebességindexű abroncsokat gyárt, immár több mint 250 féle méretben. A cég a tavaly legyártott mennyiség (3,6 millió db) 99%-át exportálta Európa országaiba. A Tatabányán készült abroncsok legnagyobb felhasználói a német, az olasz, a spanyol, a francia és a lengyel gépjármű tulajdonosok, akik elsősorban felsőkategóriás személyautóikon és terepjáróikon használják a magyar gumikat. A cég ezen túlmenően szállított termékeket törökországi, mexikói, egyesült államokbeli és japán megrendelőknek is.

uzlet 02

Új gyár, új célok

Megvalósult fejlesztéseink lehetővé teszik, hogy 2018-ban több, Magyarországon gyártott és ismert autómárka közvetlen beszállítóivá váljunk és ezekkel a gyártókkal közösen tudjuk növelni az itt gyártott és innen exportált gépkocsik magyar hozzáadott értékét” – mondta Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója. „Kiemelt prioritás vállalatunk számára az is, hogy meglévő és új munkatársaink folyamatos képzésével és új, digitális gyártástechnológiánk révén tovább fejlesszük hatékonyságunkat és eredményességünket” – tette hozzá az igazgató.

uzlet 03

Nemcsak a gumi, de a méretválaszték is rugalmas

A Bridgestone által kifejlesztett gyártástechnológia legfontosabb előnye az, hogy gyors méretváltást tesz lehetővé a gyártás folyamán. A tatabányai üzem gépein egyszerre akár 128 különböző méretben is készülhetnek abroncsok, 15”-22” col közötti mérettartományban. A tatabányai üzemben ezzel a technológiával a Bridgestone márka közkedvelt termékcsaládjait, a Dueler-t, Blizzak-ot, Potenzát, Turanzát, valamint a Firestone márka abroncsait, a Destination-t, az SZ90-t és a Roadhawk-ot gyártja a cég.

Gyorsan felfutott a termelés

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. már a hazai gyártás megkezdésének évében, 2008-ban 400.000 darab abroncsot gyártott, kibocsátását pedig évről évre bővítette. Az automata gépsorokon az elmúlt 10 év során összesen 14,5 millió abroncs készült.

Az idei év legjobb Bridgestone gumiabroncsai a BHPgumi kínálatából érhetők el:

https://bhpgumi.hu/autogumi/nyari-gumi/bridgestone-nyarigumi/

https://bhpgumi.hu/autogumi/teli-gumi/bridgestone-teligumi/