A Hankook Tire a világ egyik legnagyobb gumiabroncs gyártó cége, székhelye Szöulban, Dél-Koreában van. Az idei év szenzációja, hogy új teherabroncs-gyártó egységgel bővítik üzemüket Rácalmáson, a beruházás nagysága pedig 290 millió euróra rúg.

A termelés várhatóan 2020-ban indulhat meg. A magyar üzem meghatározó szerepet játszik a Hankook Tire hosszú távú stratégiájában, mivel a vállalatnak ez az egyetlen termelőegysége a régióban. Ennek megfelelően a kontinens gumiabroncs-piacának igényeit elégíti ki.

ml 110610 125

A bővítés mintegy 150 új munkahelyet fog jelenteni hazánkban, továbbá évente több mint 550 ezer közép- és nehéz tehergépkocsi- valamint busz-gumiabroncsot gyártanak majd. A legfrissebb fejlesztéseknek köszönhetően a gyártási kapacitás eléri a napi több mint 55 ezer gumiabroncsot. Ez évente hozzávetőlegesen 19 millió gumiabroncsot jelent majd. A Hankook Tire a rácalmási üzemében 900 különböző méretben készít gumiabroncsokat személygépkocsikra, kisteherautókra, SUV-re és  könnyű tehergépkocsikra egyaránt.

 AR 180209934

 

Az építkezés 2018 júniusában kezdődik meg és az előzetes tervek alapján az új egység 2020 júniusától kezdi majd meg a termelést.
Kim Han-Jun a Hankook Tire Europe igazgatója bizakodó a jövőre vonatkozóan. Meglátása szerint az európai piacon egyre nagyobb kereslet mutatkozik teherautó- és buszabroncsaik iránt. “Azt tapasztaltuk, hogy az európai kereslet növekedést mutat termékeink iránt az utóbbi időben, így reméljük, hogy az új magyar teherautó- és buszabroncs gyáregység hamarosan ki tudja majd szolgálni ügyfeleink növekvő igényeit.”

A BHPgumi készletében is szerepelnek a legfrissebb Hankook gumiabroncsok. Innen érhetők el