Itt van az ősz, itt van újra…”, ami egyet jelent a nyári gumik télire cserélésével. Jó, ha tudjuk, hogy manapság milyen alternatív lehetőségek vannak arra vonatkozóan, hogy ez az Ügyfeleinknek minél könnyebben és egyszerűbben elvégezhető legyen, valamint nekünk gumisoknak mindez milyen opcionális pénzkereseti/üzletfejlesztési lehetőséget rejt magában. Nemcsak a szezonális cseréknél, hanem egy nem várt defektnél, baleseti mentésnél, legyen szó személyautóról, vagy teherjárműről, a mobil gumiszervizek egyértelműen bekerültek a köztudatba.

Milyen következményei vannak a gumiipar változásainak?

A téma aktualitását az adja számunkra, hogy a már korábbiakban említett piaci verseny a gumiabroncs-iparban is egyre kiélezettebbé vált. Sok gumisműhely nem tudja fenntartani magát az alaptevékenységéből, ezért kiegészítő szolgáltatásként mobil gumisszervizt üzemeltet. A közelmúltban megosztottunk már 27 hasznos értékesítési tippet, hogy kevesebb munkával több pénzt tudjanak keresni a vállalkozó gumisok, Milliókat érő tanácsok gumisoknak címmel. (A tartalom innen érhető el: http://www.bhp.hu/ebook/11-milliokat-ero-tanacsok-gumisoknak)
Ezen cikkünkben mi is ötletként teszünk említést a mobil gumisműhelyről, mint alternatív pénzkereseti lehetőségről. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy sokaknak vált kizárólagos üzleti tevékenységévé és köszönik szépen, nagyon jövedelmezően hoz nekik a konyhára.
Ezúttal ezt a témát fogjuk körbejárni a teljesség igényével, mind keresleti, mind kínálati oldalról megközelítve.

Mobil gumiszervizek; ez tényleg megéri?!

1. Kínálati oldal, azaz miért és hogyan éri meg ez nekünk, gumisoknak?

 • Rémesek a kígyózó sorok a gumis műhelyek előtt…halljuk gyakran Ügyfeleink panaszos észrevételét. Ezt a problémát pillanatok alatt ki lehet küszöbölni egy mobilszerviz-szolgáltatással.
 • Jó lenne otthon cseréltetni, mert nincs a közelemben erre alkalmas műhely...ha ez a vásárlói igény fogalmazódik meg vevőinkben, akkor ezt kell kielégítenünk. Természetesen döntésünk beruházási költséget von maga után, előkalkulációink szerint 15-23 millió Ft körüli összegből lehet beindítani egy ilyen vállalkozást. Mit takar ez az összeg?

  • Jármű: ezt vehetünk használtan is, de jó állapotban lévőt, ez esetben 1-1.5 millió Ft körüli összeg, vagy újonnan 3.5-5 millió Ft-tól.
  • Szerszámok, berendezés: 2.5-3 millió Ft-tól.
  • Munkavállaló bére: ez sok mindentől függ, hogy hányan és mekkora óra számban dolgoznak, illetve milyen végzettséggel. Mi súlyozott átlagot számoltunk 2 emberre, évi 4.680.000 Ft-ot. Ez az összeg azonban pályázati úton elérhető.
  • Induló személyabroncs raktárkészlet: több tényezős kérdés, mekkora raktárkészlet, hány gyártótól, mennyi méretben, etc. Kb. 5-6 millió Ft-tól.
  • Induló teherabroncs raktárkészlet: Kb. 6-7 millió Ft-tól.

  Hozzátennénk, hogy az utóbbi két tétel csupán lehetőség, hiszen elsőre az a megoldás is működőképes, ha egy nagykerrel építünk ki viszonteladói kapcsolatot, és szükség esetén tőle vesszük meg az abroncsot, majd a saját haszonkulccsunnkal értékesítjük. Ezáltal az utolsó több, mint 10 milliós tétel megspórolható, viszont nem tudunk nonstop üzemelni, hiszen éjszaka nincs nyitva a nagyker, de a vállalkozást be lehet indítani.
  Ez a 15-23 millió forint elsőre soknak tűnhet, mielőtt elvetnénk az ötletet, gondoljuk végig, hogy ez az egyszeri költség mennyi hasznot hoz majd a későbbiekben számunkra, illetve azt is, milyen gyorsan! Számításaink szerint egy átgondolt marketingstartégia és reklámkampány mellett 1.5-2 év alatt megtérülhet a befektetett költség, főleg, ha nem csak a belvárosi tevékenységre szorítkozunk. Az autópályákon napi szinten fordulnak elő balesetek, defektek, tehergépjárművekkel komplikációk. Amennyiben szolgáltatásunk kiterjed ezek mentésére és orvosolására, villám sebességel, szájhagyomány útján fog terjedni jóhírünk.

  Hogyan tehetünk szert további Ügyfelekre?

  • Hirdetések útján.
  • Felvesszük a kapcsolatot kisebb fuvarozókkal.
  • Felvesszük a kapcsolatot a nagy gumiabroncs gyártókkal, akiknek teher flottájuk van.
  • Felvesszük a kapcsolatot nagy fuvarozócégekkel és bedolgozunk nekik, mint alvállalkozó.
  • Felvesszük a kapcsolatot teherautó gyártókkal és bedolgozunk nekik minit, alvállalkozó.
  • Felvesszük a kapcsolatot aszisztance szolgáltatókkal és bedolgozunk nekik.
  • Felvesszük a kapcsolatot a rendőrséggel, autópálya kezelőkkel, így azok minket hívnak, ha szükséges.
  • Regisztrálunk a belföldi telefonos tudakozóra, így a mi elérhetőségünket adják meg, ha telefonon történik a bejelentés.
  • Felvesszük a kapcsolatot autómentő cégekkel, hálózatokkal, ők is adhatnak munkát.
  • Weboldalt hozunk létre, így könnyebben megtalálhatnak minket és névjegyként is szolgálhat.
  • Küldhetünk ajánlatot cégeknek.
  • A régi, de hatásos szórólapot is alkalmazhatjuk.

  Gumisként, már meglévő ügyfélkörrel pedig még gyorsabban sikerre tudjuk vinni a vállalkozást. Hovatovább léteznek üzletfejlesztési tevékenységet támogató pályázatok kis-és középvállalkozások számára, célszerű tájékozódni a témában, hiszen a beruházás költségét akár el is nyerhetjük az államtól:
  https://palyazatmenedzser.hu/2017/07/17/58-palyazat-cegek-vallalkozasok-vallalkozok-reszere/

  • Mobil gumiszerviz autóknak nincs szüksége külső áramforrásra a szereléshez...így mind a csere, mind a javítás, vagy akár az értékesítés is ott történhet, ahol az ügyfél szeretné, illetve ahol a baleset történt az ügyféllel.
  • Céges/flottás autóknál telitalálat...A mobil gumiszerviz a céges autók használóinál lehet még hasznos szolgáltatás. A cégek alapvetően nem szeretik, ha az alkalmazottak a munkaidejükben kerítenek erre sort, a munkavállalók meg a szabadidejüket nem szeretnék erre beáldozni. Ezt az érdekellentétet tudja pillanatok alatt feloldani a mobil gumiszerviz és pár óra leforgása alatt el tudja végezni a komplett flotta abroncs cseréjét és az alapvető szervizelést is. Ugyanezen gondolat mentén igénybe vehető a szolgáltatás defekt esetén is, ha önerőből nem tudják a problémát megoldani, és azoknak is előnyös a gumiszerelés a helyszínen, akik el szeretnék kerülni a gumicserével járó számtalan kellemetlenséget, mint például a várakozást és a koszt.
  • Legyen NONSTOP, hogy még hamarabb megtérüljön a beruházás. Az igazán profik 0-24-es szolgáltatást nyújtanak, hiszen az éjszaka a legnagyobb rizikófaktor. Egyfelől olyankor történik a legtöbb baleset, másfelől olyankor nem tud a bajba jutott kihez fordulni. Ezt a piaci rést meglovagolva rövid időn belül sikerre tudjuk vinni cégünket. Adott esetben sokkal nagyobb vendégkör kiszolgálására leszünk alkalmasak, mint egy hagyományos szervizpont esetében.

Mobil gumiszervizek; ez tényleg megéri?!

2. Keresleti oldal, azaz miért és hogyan éri meg ez a fogyasztóknak?

 • Kényelmes, nincs várakozási idő, rohanó világunkban az idő a legdrágább kincs, így ezt a szempontot mind a két esetben rögtön az első helyen szükségesnek tartjuk megemlíteni. Hiszen ha az étel házhoz szállítás ekkora üzlet lett, hasonló kényelmi és praktikus szempontokat mérlegelve napjainkra eljutunk odáig, hogy az abroncsaink cseréjéhez sincs időnk/kedvünk kiállni a garázsból.
 • Gyors: mindössze egy telefonos bejelentés és a szolgáltatás pillanatokon belül igénybe is vehető.
 • Egyszerű: kisujjunkat sem kell mozdítanunk, na jó talán a mutatót igen, de csak egy telefonhívás erejéig.
 • Nonstop: kevéssé szorul magyarázatra, de csak akkor érezzük át a jelentőségét, ha az éjszaka közepén kerülünk kiszolgáltatott helyzetbe egy sötét országúton, vagy az autópályán. Ilyenkor az ember nem is tud másra gondolni, csak hogy hány horror film és thriller kezdődik hasonlóképp. Senki nem érzi jól magát ilyenkor egyedül egy durrdefekt társaságában, vagy árokba borult rakománnyal, kiváltképp, ha mindez télen a legnagyobb mínuszok idején történik. Sokszor ráadásul a kerékcsavarok annyira megszorulnak a hónapok során, hogy megfelelő célszerszámok nélkül le sem lehet varázsolni a kereket az autóról. Sőt olyan is előfordulhat, hogy egyszerűen nem értünk a kerékcseréhez, ezért azt inkább szakemberre bíznánk. Erre és ezért találták ki a mobil gumiszervizt, hogy az autósok kényelmét és fokozott biztonságérzetét szolgálja.
 • Egyedi kedvezmények: a már meglévő szolgáltatók között több olyan esettel találkoztunk, akik bizonyos autótípusok esetében egyedi kedvezményeket biztosítanak. Ajánlatos a lehetőségekről tájékozódni, meglehet, hogy kedvezőbb áron jutunk a szolgáltatáshoz, mint egy hagyományos szerviz esetében.

Mobil gumiszervizek; ez tényleg megéri?!

A BHPgumi szakértői csapata azon a véleményen van, hogy akár meglévő gumiszerviz mellé kerül fel a palettára a mobil gumisműhely kiegészítő szolgáltatásként, akár önálló üzleti tevékenységként kívánja valaki alkalmazni, a fogyasztói igények jelenlegi állása szerint van az elképzelésnek létjogosultsága hazánkban is. Így mi mindenképp kipróbálásra alkalmasnak tartjuk a vállalkozást!