Nemsokára kezdődik az iskola, közeledik az ősz, amely nem csak a hűvös időt, de a téli gumiabroncs szezont is hamarosan meghozza. A nagy abroncsgyártókat, a BHPgumit és Olvasóit ez nem érheti váratlanul, hiszen mi már elkezdtük az előkészületeket.

Lássuk melyek lesznek az idei téli szezon legnépszerűbb téli gumi mintázatai?!

Melyek a prémium kategória ropogós abroncs-mintázatai?

 1. Michelin:

Személyautókra: Michelin Alpin 6- az Alpin 5 mintázat továbbgondolása, hogy a téli vezetés még biztonságosabb legyen felhasználóinak. 5%-kal rövidebb fékút jeges, vagy havas utakon.

michelin alpin 6 lead

SUV 4x4-re: Michelin Pilot Alpin 5 SUV- Kopásállóság, kényelem és meggyőző vonóerő minden időben. Tökéletes választás SUV, 4x4 autókra és városi terepjárókra.

mi pilot alpin 5 suv nspec pdpcrop

 1. Goodyear:

Személyautókra: Goodyear UltraGrip Performance Gen1- kimagasló fékezés és kezelhetőség havon. Fokozott teljesítmény jeges úton, 3%-kal rövidebb féktávolság.

goodyear ugperformancegen1 1274

Csökkentett aquaplanning veszély. 
SUV 4x4-re: Goodyear Ultragrip Performance SUV Gen-1- jobb egyensúly a száraz kezelés és a havas teljesítmény között. Fokozott fékezés és tapadás havas és jeges úton. 2.3 méterrel rövidebb fékezés száraz úton, 1.9 méterrel rövidebb fékút nedves úton.

goody. suv

 

 1.  Pirelli:
  Prémium autókhoz fejlesztve: Pirelli Winter Sottozero 3- ultra-nagyteljesítményű gumiabroncs, amelyet a sportos vezetési élmény fokozására terveztek. Legfőbb jellemzői a biztonság és a kiváló tapadás minden időjárási körülmény között.

212276393.pirelli winter sottozero 3 xl 225 55 r17 101v

SUV 4x4-re: Pirelli Scorpion Winter- ideális választás SUV és CUV tulajdonosoknak. Megnövelt tapadás és jobb kezelhetőség nedves úton. Továbbfejlesztett kezelhetőség havas útfelületen. Alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás és optimalizált futófelületi lenyomat. Teljesen új profil kontúr.

92051 03scorpion winter 3 40

Városi használatra fejlesztve: Pirelli Cinturato Winter- “az abroncs, ami beszél hozzád”, azaz now snow kopásjelzővel van ellátva. Forgásirányos V alakú mintázat, magas szintű mechanikai tapadás minden útfelületen. Kiváló kezelhetőség jelentős hóban is! Innovatív mintaárok és sokkal nagyobb viszkozitás. Biztonságos fékezés, rövidebb fékút. Csökkentett zajszint és egyenletes teljesítmény az abroncs teljes élettartama alatt.

pir.cint.wint

Kisteher-járműveknek fejlesztve: Pirelli Carrier Winter- kiváló futásteljesítményt és egyenletes kopást ígérő gumiabroncs. Az egyik legbiztonságosabb téli abroncs kishaszongépjárművek számára. Új keverék és innovatív futófelületi kialakítás három hosszanti mintaárokkal. Nagyobb biztonság nedves útviszonyok között. Kedvezőbb ár-érték arány.

tire0

 1.  Nokian:

Személyautókra fejlesztve: Új Nokian WR A4- lenyűgöző teljesítmény havas és jeges úton! A Nokian új mintázata az eddiginél még rövidebb fékezési távolságot szavatol felhasználóinak.

tire1

 SUV-re fejlesztve: Nokian WR SUV 4- A legjobb kondíciók havas úton a finn abroncsgyártó jóvoltából. Kiváló tapadás nedves és jeges úton egyaránt, kiemelten rövid fékút. A TÜV SÜD gumiabroncs teszt 2018 márciusában a Bridgestonnal, Continentallal, Michelinnel és Pirellivel említi egy kategóriába tartozónak e legfrisebb újdonságot a Nokiantól.

tire2.jpg

 1. Bridgestone:

Személyautókhoz, mindenféle téli körülményhez: Bridgestone Blizzak LM001- futófelületének mintázata és anyagösszetétele terén is innovatív megoldásokat tartalmaz, így a téli időjárás kiszámíthatatlan körülményeit magabiztosan küzdi le. Blizzak LM32 és LM32 S precíz válasz a tél okozta viszontagságokra. Már defekttűrő változatban is elérhetők! Kimagasló biztonság jeges, havas és száraz úton egyaránt!

tire3

tire4 

SUV-hez és 4x4-esekhez fejlesztve: Bridgestone Blizzak LM80 Evo- a legjobb választás nagyteljesítményű terepjárókhoz és SUV-khez biztonság és kormányreakciók tekintetében. Fokozottan jobb kezelhetőség és úttartás havas és jeges úton egyaránt. Bridgestone DM-V2- prémium téli abroncs 4x4-esekhez és SUV-hez. A legkeményebb télre fejlesztve. Dinamikus kezelhetőség, egyedülálló egyensúly és kimagasló tapadás nedves és havas úton egyaránt.

tire5

Kisteherautókra fejlesztve: Robosztus megbízhatóság. Bridgestone Blizzak W810 és Blizzak LM32C- kimagasló téli teljesítmény és kezelhetőség, költséghatékony üzemeltetés. Extrém tapadás jégen és havon!

tire6.jpg

 1.  Continental:

Személyautókhoz fejlesztve: Continental Wintercontact TS 860- kiemelkedő fékezés és biztonság havas, vizes és jeges úton. Innovatív, téli időjárást tűrő keverékből gyártva, maximális vonóerőt nyújtő szilika alapanyaggal. 3D mintázati árok.

tire7

 1. Hankook:

Személyautókhoz: Hankook Winter i'cept RS2 (W452)-Környezetbarát téli gumiabroncs a kompakt és középkategória számára, kiegyensúlyozott teljesítményhez. A Ventus i*cept RS2 abroncsot speciálisan a nyugat- és közép-európai útviszonyoknak megfelelően tervezték. Az optimalizált abroncskontúrnak és a három dimenziós mintaelem-éleknek köszönhetően biztonságos vonóerőátvitelt és fékteljesítményt nyújt havon. A korábbi termékhez viszonyítva az oldalsó mintaárokra összpontosító kialakítás maximális oldalirányú tapadást biztosít. Megelőzi a vízensiklást a víz erőteljes oldalirányú kinyomásával vizes utakon az optimális profillal és a hatékony kialakítású oldalsó mintaárokkal.

 tire8

 

SUV; 4x4-hez fejlesztve: Hankook Winter DW04 (DW04)- Vegyes használatra, terepre. Kiváló tapadási tulajdonságok száraz és nedves úton. Ugyanakkor magas üzemanyag-fogyasztás.

tire9

 1. Yokohama:

Személyautókra: Yokohama V903- kiváló tapadás kis méretű autókhoz.
Kitűnő teljesítmény havas és nedves útfelületen egyaránt. Kivételes stabilitás nagy sebesség mellett is. Üzemanyag-takarékos tulajdonságok. 3D blokkfal csatorna a csatornában kialakítással. A kötött forgásirányú mintázati kialakítás kiváló tapadást és vízelvezetést biztosít havas, latyakos és vizes útviszonyok esetén is.

tire10

Személyautókra és SUV-kre: Yokohama BlueEarth V905- Fokozott havas, nedves tapadás. Kiváló vízelvezetési teljesítmény havas és nedves úton. Üzemanyag-takarékos tulajdonságok magabiztos vezetés nagy sebesség mellett is. Széles, változó szögű mintázati csatornák. Megújult keverék, micro silica és narancsolaj. Új, alacsony hőtermelés a futófelület alatt.

tire11

Kisteher járművekre: Yokohama WY01- Kitűnő kezelhetőség és fékezési képesség nedves útfelületen. Kiemelkedő futásteljesítmény! Üzemanyag-takarékos tulajdonságok. A forgásirányos mintázat és a keverék optimális kombinációjának köszönhetően kiemelkedő teljesítményre képes havas és jeges útfelületen egyaránt. Kiváló vízelvezetés a 3 széles csatornának köszönhetően, még hosszú futásteljesítmény után is.

tire12

Melyek a minőségi középkategória aktuális abroncs-mintázatai?


1. Barum: Barum Polaris 5-
személyautókhoz és SUV-khez egyaránt. “Télen is biztonságban a család!” Stabil, megbízható teljesítmény havon. Hosszirányban három mintázati árok, dupla blokk szerkezet a középső részen. Innovatív vonóerő átadási bemetszések a körbefutó mintázati árokban. Biztonságos vezetés a hóval borított utakon, a kivételes vonóerő miatt rövid fékutak. Fokozott vízelvezetés a tapadási felület alól. Megfizethető, tartós, praktikus.

tire13

 1.  BFGoodrich: BFGoodrich g-Force Winter 2- dinamikusabb, erőteljesebb, forgásirányos V mintázat. Amerikai mintára stilizált oldalfal, amely merész és egyszerű. Peremvédő profillal is elérhető! Nedves tapadás tekintetében az egyik legjobb középkategóriás gumiabroncs. 2.2m-rel rövidebb fékút! Új, funkcionális elasztomereket tartalmazó gumikeverék a még jobb nedves tapadásért. Az új lamellakiképzésnek köszönhetően stabilabb, merevebb mintázati gumiblokkok. Jobban ellenáll az aquaplaningnak: 15%-kal jobb eredmény egyenes vonalú pályán, és 13%-kal jobb a kanyarban haladáskor.

 tire14

 1.  Dayton:

Személyautókra: Dayton DW510- maximális tapadási képesség száraz és nedves útfelületen, kicsit gyengébb mutatók hóban. Kiváló zajkiszűrés és üzemanyag-fogyasztás.

tire15

Kisteherautókra: Dayton W18 Van-Winter- stabil középkategóriás értékek mind tapadás, mind fékút tekintetében. Előnyös üzemanyag-fogyasztási mutatókkal.

tire16

 1.  Firestone:

Személyautókra: Firestone Winterhawk 3- Kitűnő választás kis és középkategóriás autókra, kiegyensúlyozott teljesítménnyel minden téli időjárási körülmények között.

Az abroncsvállon található 3D pengeszerű mikro-mintaárkok fokozzák a mintablokkok merevségét, a tapadást és a kezelhetőséget. A 2D mikro-mintaárkok kellő stabilitást biztosítanak, de a megfelelő helyen rugalmasságot adnak fokozva a hosszanti tapadást/gyorsulást. Kiegyensúlyozott téli teljesítmény a középkategóriában, az ár-érték arányos terméket kereső vezetőknek.

tire17

 1. Matador:

Személyautókra: Matador MP54 SibirSnow- agresszív megjelenés, kiváló futásteljesítmény MP52 Nordica Basic utódjaként. V mintázati kialakítás. Megfelelő tapadás és optimális vonóerő havas úton. Hatékony vízelvezetés és kimagasló biztonság nedves útburkolaton. Optimalizált nyomáseloszlás és mintázat eloszlás, alacsony zajszint.

tire18

Kisteherautókra: MPS 530 SibirSnow Van- fokozottan kimagasló tapadási tulajdonságok jégen és hóban. Sokkal rövidebb fékút! Kiváló kanyarstabilitás és vezetési komfort. Rendkívül jó kopásállóság.

tire19

 1. Semperit:

Személyautókra: Semperit Master-Grip2- nagy merevségű kapaszkodóélek, extra széles oldalirányú mintázati árkok. Jó oldalvezető képesség, kiváló fékező képesség. Biztonságos utazás havas úton. Nagyobb fékezőerő jeges úton és többirányú vízelvezetési képesség.

tire20

Semperit Speed-Grip 3-Az innovatív vállrészen hegycsúcs alakú kapaszkodóélek adnak plusz vonóerő átvitelt akár mély hóban is. A futófelületi mintázaton a nagyszámú lamelláknak köszönhetően rövidebb lett a fékút havas úton. A mintázati árkokban plusz mintaelemek kaptak helyet, melyek növelt oldalirányú erőátvitelben fejtik ki hatásukat. Ezáltal az abroncsnak jobbak a kanyarodási képességei havas úton. Az optimalizált kapaszkodóél kialakításnak köszönhetően rövidebb lett a fékút jeges útfelületen.

tire21

Kisteherautókra: Semperit Van-Grip 2- Forgásirányos mintázat, több kapaszkodóél, jobb teljesítmény havas útfelületen. Széles mintázati árok, kisebb aquaplanning kockázat. Kiváló hó-megtartó képesség. Jó vízelvezető képesség. Innovatív hőmérsékletálló alapanyag. Alacsonyabb fogyasztás, hosszabb élettartam.

tire22

 1. Taurus:

Személyautókra: Taurus Winter 601- Forgásirányos mintázat, kiváló vezethetőség havas úton. Négy hosszanti barázda a remek vízelvezetés érdekében (2 elsődleges+2 másodlagos). Nagy sűrűségű lamellák a jobb tapadásért. Kiváló kopásállóság!

tire23

Kisteherautókra: Taurus Winter 201-Nagy sűrűségű lamellák, kiváló tapadás vizes, jeges és havas úton. A 101-es mintázathoz képest rövidebb fékút. Kényelmes úttartás és kiváló kopásállóság.

tire24

 1. Viking:

Személyautókra: Viking Wintech- A WinTech állandó teljesítményt nyújt a gyorsan változó időjárási viszonyok között - a kiváló tapadási és vezetési stabilitást innovatív minta és optimalizált szilícium-dioxid technológia biztosítja. A futófelület optimálisan idomul a havas és jeges útviszonyokhoz. Kiváló fékezési teljesítmény.

tire25

Kisteherautókhoz: Viking Wintech Van C- A legbiztonságosabb választás havas útfelületre kisteherautókhoz középkategóriában. Kiváló tapadás és komfortos úttartás.

tire26