A Hankook Tire 1941 óta végzi tevékenységét a gumiabroncs gyártás területén. Eredeti neve a Chosun Tire Company volt és 1968-ban vette fel Hankook Tire Manufacture nevet.

Fontos beszállítója a Hyundai Motor Companynek, a Toyota Motor Corporation-nak, a Ford Motor Companynek, General Motors Trucksnak, az International Truck and Engine Corporationnek. Gyártanak továbbá akkumulátorokat és fékbetéteket is.

180720 01

Napjainkra tehergépkocsi abroncsok gyártása területén is rendkívül népszerűek. A Hankook SmartWork tehergépkocsi gumiabroncs sorozatából számos futófelületet szállít építési területi forgalomhoz a svéd haszongépjármű gyártó Scania számára eredeti gyári felszerelésként(OE). Hét különböző méret szerepel a 22,5 -24 coll tartományban, melyeket a flottaüzemeltető ügyfelek és szállítmányozási vállalatok rendelhetnek három európai Scania gyárból, Hollandiából, Svédországból és Franciaországból. Az új Scania XT építőipari gépjármű-generáció az egyik olyan modell, amelyet Hankook abroncsokkal szerelnek majd gyárilag. A Hankook most öt új abroncsmintázatot kínál az összes Scania modellhez, amelyeket építési területeken való használatra terveztek, beleértve az építőipari járművek új XT nemzedékét. Ezek a kormányzott tengelyre való SmartWork AM06, SmartWork AM09 és SmartWork AM15+ valamint hajtott tengelyre tervezett SmartWork DM06 és SmartWork DM09 futófelületek.

180720 02

A Hankook eredeti gyári beszállítói megbízása a Scania számára a tehergépkocsi-abroncsok terén jelenleg Európára koncentrál, és összesen 26 különböző méretre terjed ki 22,5 és 24 coll közötti tartományban. A választékot speciálisan az európai viszonyoknak megfelelően alakították ki, előnyös ökológiai és gazdasági jellemzőkkel.

Kim Han-Jun, a Hankook Tire Europe elnök-vezérigazgatója megjegyezte: “Mindannyian nagyon várjuk már együttműködésünk kibővítését a Scaniával. Maximális tartósságban kell bíznunk, amikor építési területi forgalomra tervezünk abroncsokat; SmartWork sorozatunk tökéletesen meggyőző volt a Scania mérnökei számára.”

A legjobb Hankook teherabroncsok a BHPgumi kínálatából:

https://bhpgumi.hu/tehergumi/hankook-teherabroncs/