- A világpremier: a Continental bemutatja a radiál gumiabroncsokat mezőgazdasági felhasználásra-

A Continental AG, közismertebb nevén Continental, egy vezető német autóipari vállalkozás, amely gumiabroncsok, fékrendszerek, autóbiztonsági berendezések, alváz alkatrészek, tachográfok (sebességírók) és egyéb autó- és szállítmányozás-ipari alkatrészek gyártására szakosodott. A Continental a világ negyedik legnagyobb gumiabroncsgyártó cége, a cég központja Hannoverben található.

image9

A Continental szervezete öt részlegre különíthető el:

  • Alváz és biztonság
  • Autóbelső
  • Gumiabroncsok
  • Erőátvitel
  • Contitech

A cég elsődleges célterülete az üzemanyag-fogyasztás csökkentése. Technológiai vezető szerepét a hatékonyabb üzemanyag-befecskendező rendszerek használatának, a csökkentett gördülési ellenállással rendelkező gumiabroncsok gyártásának és a hibrid hajtási rendszerek alkalmazásának köszönheti. A Continental márkanéven futó gumiabroncsok autóra, motorra, mezőgazdasági-és teherjárművekre, valamint kerékpárra is világszerte elérhetőek.

Változások a mezőgazdasági gumiabroncsok gyártása terén

Előzmények:

  • 2004-ben a Continental kivonult a mezőgazdasági abroncspiacról, aztán néhány évvel ezelőtt mégis arra az álláspontra jutottak, hogy nem hagyják parlagon ezt a meghatározó piaci területet.
  • 2015 januárjától a Continental mezőgazdasági gumiabroncsait MITAS Premium néven is értékesíti. A Mitas már 2004 óta gyárt mezőgazdasági gumiabroncsokat a Continental licensze alapján. A Mitas 2016 januárjától megkezdte a Mitas Premium márka forgalmazását Európában, ami azt jelenti, hogy minden, eddig Continental márkanév alatt gyártott termék elérhető lesz a Mitas Premium márkanévvel is. A gyár nyilatkozata szerint a Mitas Premium teljesen egyenértékű lesz a korábban Continental márkanév alatt gyártott termékekkel, csak a felirat változik meg a gumiabroncs oldalán, egyébként a gumik teljesen megegyeznek, egy tengelyen felhasználható lesz Mitas és Continental márkanevű termék is.

image6

A nagy visszatérés:

A Continentalnak négy évig tartott a folyamat, amíg kiválasztották, létrehozták és felszerelték az új termelőüzemet és kifejlesztették azt az abroncstípust, amit nagy teljesítményű traktorokra szántak. A Tractor70 és a Tractor85 abroncsok világpremierje 2017. novemberében volt a hannoveri Agritechnica show alkalmából, és a cég közleménye szerint idén megkezdődik a forgalmazásuk is. (Az Egyesült Királyság piacán már elérhetőek.)

image10

Ezzel az újonnan létrehozott két típussal azonban nem áll meg a Continental fejlesztése mezőgazdasági abroncsok terén. A képünkön látható Ralf Krieger (a Continental ipari-gumiabroncsainak termékfejlesztési vezetője) és Thomas Bublitz (a Continental mezőgazdasági gumiabroncsainak termékmenedzsere) a hannoveri kiállításon elmondták, hogy a tervek szerint mintegy 100 mezőgazdasági abroncsméretet dobnak majd piacra az elkövetkező 18 hónap alatt. Így érkeznek ezután a kombájn- és permetezőgép gumiabroncsok is, és újabb méretek a nagyobb traktorok számára. A 2018-as évben 41 különböző méret piacra lépése a cél, amelyek között szerepelni fognak az első kombájn abroncstípusok is. 2019-ben pedig 48 fajta gumiabronccsal készül jelentkezni a cég a mezőgazdasági abroncsok piacán.

image8 image7
Tractor70 Traktor85

A Tractor70 és a Tractor85 gumiabroncsok külső megjelenése hasonló, robusztusság és tartósság jellemző rájuk. Továbbá magas szintű vezetési kényelmet és vonóerőt biztosítanak felhasználóik számára. A nyújtható nejlonból készült karkasz rendkívüli méretű stabilitást és ütésállóságot szavatol. Az abroncs pedig egy pillanat alatt felszerelhető az innovatív “gyöngy technológiának” köszönhetően. A sajátos gyöngy-kialakítás hozzájárul az új gumiabroncsok alacsony abroncsnyomáson történő használatához, amellyel jelentős mértékben csökkenti a talaj károsodását is.

A legújabb mezőgazdasági abroncsait a Continental kifejezetten a vegyes / off-road használatra tervezte, kivételes hangsúlyt fektetve a zord országúti körülményekre. A rugalmas karkasz és a széles nyomástartomány lehetővé teszik mind a nagy sebességű közúti, mind a durva, köves földutakon történő felhasználást.

Mi a BHPguminál üdvözöljük a Conti nagy visszatérését a mezőgazdasági abroncsok gyártásához. Tekintettel a világ népességének folyamatos növekedésére és a mezőgazdasági termények iránti fokozódó igényre, a nagyüzemi termelés aránya, és így a hatékony mezőgazdasági gumiabroncsok iránti kereslet egyaránt növekszik. Ez az a terület, ahol a prémium gyártó sokéves tapasztalatára van szükség, főleg ami a környezettudatosság kérdését illeti.

A legfrisseb Continental mezőgazdasági és nagyteher abroncsok innen érhetők el:
https://bhpgumi.hu/tehergumi/continental-teherabroncs/

Forrás:
https://www.tyrepress.com/2018/01/tractor-70-85-spearheading-continentals-agricultural-business-comeback/