A 2018-as év nagy fordulattal kezdődik a Toyo Tires számára, ugyanis a Nemzetközi Atlétikai Szövetség partnerei lesznek.

Toyo Tire & Rubber Company egy japán gumiabroncs gyártó vállalat, amely 1945-ben kezdte működését. A vállalat székhelye Osakában található. Elsősorban személygépkocsi-abroncsok, ipari gumiabroncsok és autógumi alkatrészek gyártásával foglalkoznak. (A nevük hasonlósága ellenére semmi közük a Toyotához.) 1966-ban a vállalat kibővítette érdekeltségeit az amerikai kontinensen és napjainkra sikeres, prémium gumiabroncs gyártóvá váltak.

toyo tire logo

2014-16 között a Toyo Tires az AC Milan futballklub kiemelt szponzora volt, amellyel a Toyo márka kialakult hírnevét kívánták támogatni. A szövetség a piacok egyesítése miatt is lényeges volt az abroncsgyártó számára, hiszen érdekeltségeit ezúton is növelni kívánta Európában. Ugyanilyen érvek álltak az AC Milan döntésének hátterében is, egy 2014-es interjú alkalmával Barbara Berlusconi (a futballklub elnöknője, a volt olasz elnök, Silvio Berlusconi lánya ) elmondta, hogy örömmel fogadták a partnerséget: “A teljesítmény és a kiválóság megosztott értékei állnak e kapcsolat középpontjában. Ez egy olyan partnerség is, amely tükrözi klubunk globális elterjedtségét, és megtiszteltetés számunkra, hogy olyan márkával dolgozunk, mint a Toyo. Örömmel várjuk, hogy még erősebb kapcsolatokat építsünk ki az ázsiai rajongókkal ezen a szövetségen keresztül ".

Több, mint valószínű, hogy az új keletű megállapodás mögött a Nemzetközi Atlétikai Szövetséggel is hasonló érdekek húzódnak meg. 
A 2017-es produktív megegyezését követően a Toyo Tires továbbfejlesztette partnerségi megállapodását a Nemzetközi Atlétikai Szövetséggel Londonban. Az együttműködés elsődleges apropója a közelgő birminghami ifjúsági atlétikai világbajnokság. A rangadó március 1-4 között zajlik majd a Birminghami Arénában. A valaha volt egyik legnagyobb méretű atlétikai bajnokságra több, mint 700 sportolót várnak.
Az egyezségre lépés egy közös logót is eredményezett:

toyo tire logo 1

A gyártó értékesítési mutatóival tavaly új rekordot állított fel Európában, a kereslet továbbra is rendkívül magas az innovatív Proxes Sport SUV gumiabroncsokra, így az idei évet dupla sikerrel nyithatták. Kenta Kuribayashi, a Toyo Tire európai elnöke megelégedéssel üdvözölte a friss partnerséget: “A Toyo Tires örömmel válik a Nemzetközi Atlétikai Szövetség kizárólagos partnerévé. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy együtt vehetünk részt márciusban a világbajnokságon, mert hisszük, hogy az odaadás és a kitartás mind a világszínvonalú atlétikai teljesítmény, mind a gumiabroncs-fejlesztés alapja. "

toyo

A legjobb minőségű Toyo gumiabroncsok a BHPgumi kínálatából is elérhetők:
https://bhpgumi.hu

Forrás:
https://www.tyrepress.com/2018/02/toyo-tires-becomes-national-partner-of-iaaf-world-indoor-championships/